Elérhetőségek

Ági Pálinkafőzdéje

Cím: 9700 Szombathely,
Vas Gereben u.1
Telefon: +36/94-314-132
Mobil: +3670 396 96 05
E-mail:
További információk

Facebook: Ági Pálinkafőzdéje 

                  

 

 

Nyitvatartás

Nyitvatartás

 

Hétfő: 24 órán át nyitva

Kedd: 24 órán át nyitva

Szerda: 24 órán át nyitva

Csütörtök: 24 órán át nyitva

Péntek: 24 órán át nyitva

Szombat: 24 órán át nyitva

Vasárnap:  24 órán át nyitvaBérfőzés


 Pálinkafőzdénkben a lepárlást hagyományos kisüsti módszerrel végezzük. A kisüsti pálinka fontos jellemzője fajsúlyossága, az íz- és illatgazdagsága, és a világos, tiszta aromák.

A kisüsti eljárással készült pálinkák esetében, ahol a berendezés fizikai kialakításából adódóan, jellemzően kisebb mértékű deflegmációt alkalmaznak, a lepárlás végén megjelenő vezéraromák általában nagyobb koncentrációban kerülnek a középpárlatba.

Ezért is alakulhatott ki az a nagyon széles fogyasztótábor, amely igényli ezeket a gondos odafigyeléssel készült párlatokat amelyek nagy értéket képviselnek.

Berendezéseinket a Ruszkai&Ruszkai Kft. gyártja.

A főző és finomítóüstjeink kizárólag réz alapanyagból készülnek, aminek katalizáló hatása hozzájárul a még kiválóbb párlat eléréséhez. Emellett sok káros komponens (pl. hidrogén cianid) részleges megkötéséért felel, tisztítja párlatunkat.
A kiváló minőségű párlat érdekében a berendezéseinket minden folyamat, főzés után alaposan kitisztítjuk.

 

220 l-es főzőüstjeink duplafalú kialakítása meggátolja a cefre leégését mivel a hőátbocsátás a vízköpenyen keresztül történik. A vízköpenyben lévő víz forráspontja 100 Celsius-foknál magasabb. A vízköpeny nyomása egy szabályozószeleppel állítható. 0,3 bar túlnyomást alkalmazunk így a köpenyben lévő víz (hőátadó közeg) forráspontja ~110 Celsius-fokra emelkedik így a vízfürdő és az üstben lévő cefre közötti hőmérséklet különbség megfelelő a dinamikus lepárláshoz.

A minél jobb és gazdaságosabb működés eléréséhez az üstök rendre hőszigetelt tűztér köpennyel készültek így a működtetésükhöz jelentősen kevesebb energiára van szükség, valamint csökken a vízfelhasználás is.

  A cefréből távozó párlatok az   üstsisakon keresztül 11-13 méter  hosszú, 20-30 fokos szögben emelkedő réz páracsövön keresztül a desztillálóba kerülnek, ahol a folyamatos hűtést biztosítva újra cseppfolyósodnak. Az így keletkezett alszesz szűrésen és olajleválasztáson megy keresztül, majd az alszeszgyűjtő tartályokba kerül.

Az alszeszt a gyűjtőtartályból ezután egy speciális, úgynevezett finomítóüstbe szivattyúzzuk át. Itt a párlatfrakciókat különítjük el további töményítéssel egyidejűen, amíg a párlat összetétele eléri az azeotrópos összetételt.

A desztilláció lényege, hogy az illó anyagok közül azokat a párlatokat fogjuk fel, amelyek az alkoholt és gyümölcs aromáit tartalmazzák. Az elő- és utópárlatok tartalmazzák mindazon anyagokat, melyek a minőségi pálinka készítés szempontjából mellőzendők, ilyenek: a metil-alkohol, az aldehidek, a kozmaolajok, a szerves savak (vaj- és ecetsav), az észterek és egyéb ammóniaanyagok.

A pálinkafőzés szempontjából fontos középpárlat illóanyagokat, alkoholt, vizet, és aromaanyagokat tartalmaz. A jó párlatban kellő arányokat tartva jelennek meg a végtermék értékét jelképező íz-, és illatalkotók.

A pálinka finomítása során először a „rézelejét”, majd az előpárlatot választjuk el, mint párlatfrakciót. Az elő-, közép-, és utópárlatrészek szétválasztását érzékszervi vizsgálattal végezzük el.

 

 

11 hónapon át végezzük a pálinka bérfőzést, de egész évben szívesen adunk tanácsot cefrekészítés, pálinka tárolás, érlelés és minőségjavítás kérdésében, személyesen vagy telefonon keresztül is.
A főzési idő alatt TV(3D), internet, DVD, ha az időjárás engedi, az üzem mellett egy 2500 nm2-es füves terület is az ügyfelek rendelkezésére áll, ahol lengőtekével, focival vagy egyéb sporttevékenységgel is tölthetik az időt a tisztelt Ügyfeleink. A pihenni vágyók számára szalonnasütésre, nyáron fürdésre, napozásra is lehetőség van.Szívesen biztosítunk helyet pálinkafőzéssel összekötött kisebb rendezvényekre (Születésnap, névnap, családi összejövetelek stb..).
Megosztás


Vissza az előző oldalra!
Ági Pálinkafőzdéje - Magyar