Elérhetőségek

Ági Pálinkafőzdéje

Cím: 9700 Szombathely,
Vas Gereben u.1
Telefon: +36/94-314-132
Mobil: +3670 396 96 05
E-mail:
További információk

Facebook: Ági Pálinkafőzdéje 

                  

 

 

Nyitvatartás

Nyitvatartás

 

Hétfő: 24 órán át nyitva

Kedd: 24 órán át nyitva

Szerda: 24 órán át nyitva

Csütörtök: 24 órán át nyitva

Péntek: 24 órán át nyitva

Szombat: 24 órán át nyitva

Vasárnap:  24 órán át nyitvaBérfőzés


 Pálinkafőzdénkben a lepárlást hagyományos kisüsti módszerrel végezzük. A kisüsti pálinka fontos jellemzője fajsúlyossága, az íz- és illatgazdagsága, és a világos, tiszta aromák.

A kisüsti eljárással készült pálinkák esetében, ahol a berendezés fizikai kialakításából adódóan, jellemzően kisebb mértékű deflegmációt alkalmaznak, a lepárlás végén megjelenő vezéraromák általában nagyobb koncentrációban kerülnek a középpárlatba.

Ezért is alakulhatott ki az a nagyon széles fogyasztótábor, amely igényli ezeket a gondos odafigyeléssel készült párlatokat amelyek nagy értéket képviselnek.

Berendezéseinket a Ruszkai&Ruszkai Kft. gyártja.

A főző és finomítóüstjeink kizárólag réz alapanyagból készülnek, aminek katalizáló hatása hozzájárul a még kiválóbb párlat eléréséhez. Emellett sok káros komponens (pl. hidrogén cianid) részleges megkötéséért felel, tisztítja párlatunkat.
A kiváló minőségű párlat érdekében a berendezéseinket minden folyamat, főzés után alaposan kitisztítjuk.

 

220 l-es főzőüstjeink duplafalú kialakítása meggátolja a cefre leégését mivel a hőátbocsátás a vízköpenyen keresztül történik. A vízköpenyben lévő víz forráspontja 100 Celsius-foknál magasabb. A vízköpeny nyomása egy szabályozószeleppel állítható. 0,3 bar túlnyomást alkalmazunk így a köpenyben lévő víz (hőátadó közeg) forráspontja ~110 Celsius-fokra emelkedik így a vízfürdő és az üstben lévő cefre közötti hőmérséklet különbség megfelelő a dinamikus lepárláshoz.

A minél jobb és gazdaságosabb működés eléréséhez az üstök rendre hőszigetelt tűztér köpennyel készültek így a működtetésükhöz jelentősen kevesebb energiára van szükség, valamint csökken a vízfelhasználás is.

  A cefréből távozó párlatok az   üstsisakon keresztül 11-13 méter  hosszú, 20-30 fokos szögben emelkedő réz páracsövön keresztül a desztillálóba kerülnek, ahol a folyamatos hűtést biztosítva újra cseppfolyósodnak. Az így keletkezett alszesz szűrésen és olajleválasztáson megy keresztül, majd az alszeszgyűjtő tartályokba kerül.

Az alszeszt a gyűjtőtartályból ezután egy speciális, úgynevezett finomítóüstbe szivattyúzzuk át. Itt a párlatfrakciókat különítjük el további töményítéssel egyidejűen, amíg a párlat összetétele eléri az azeotrópos összetételt.

A desztilláció lényege, hogy az illó anyagok közül azokat a párlatokat fogjuk fel, amelyek az alkoholt és gyümölcs aromáit tartalmazzák. Az elő- és utópárlatok tartalmazzák mindazon anyagokat, melyek a minőségi pálinka készítés szempontjából mellőzendők, ilyenek: a metil-alkohol, az aldehidek, a kozmaolajok, a szerves savak (vaj- és ecetsav), az észterek és egyéb ammóniaanyagok.

A pálinkafőzés szempontjából fontos középpárlat illóanyagokat, alkoholt, vizet, és aromaanyagokat tartalmaz. A jó párlatban kellő arányokat tartva jelennek meg a végtermék értékét jelképező íz-, és illatalkotók.

A pálinka finomítása során először a „rézelejét”, majd az előpárlatot választjuk el, mint párlatfrakciót. Az elő-, közép-, és utópárlatrészek szétválasztását érzékszervi vizsgálattal végezzük el.

 

 

11 hónapon át végezzük a pálinka bérfőzést Szombathelyen, de egész évben szívesen adunk tanácsot cefrekészítés, pálinka tárolás, érlelés és minőségjavítás kérdésében, személyesen vagy telefonon keresztül is.
A főzési idő alatt TV(3D), internet, DVD, ha az időjárás engedi, az üzem mellett egy 2500 nm2-es füves terület is az ügyfelek rendelkezésére áll, ahol lengőtekével, focival vagy egyéb sporttevékenységgel is tölthetik az időt a tisztelt Ügyfeleink. A pihenni vágyók számára szalonnasütésre, nyáron fürdésre, napozásra is lehetőség van.Szívesen biztosítunk helyet pálinkafőzéssel összekötött kisebb rendezvényekre (Születésnap, névnap, családi összejövetelek stb..).

 

 

 

szombathelyi pálinkafőzde, Szombathely pálinkafőzde, pálinkafőzés Szombathely, bérfőzés Szombathely, Szombathely bérfőzde, Szombathely pálinka,pálinka, cefre, pálinkafőzde, bérfőzés, gyümölcspárlat, szeszfőzde, pálinkafőzés rövid határidővel, modern pálinkafőzde, hagyományos pálinkafőzés, kisüsti pálinkafőzés, kisüsti pálinka, kisüsti pálinkafőzde Szombathely, kisüsti pálinkafőzde, Szombathely Pálinkafőzde, Szombathelyi Pálinkafőzde, Szombathely bérfőzés, Vas megye pálinkafőzde, Vas megyei pálinkafőzde, Ági Pálinkafőzdéje, Szombathely Ági Pálinkafőzde, hagyomány és minőség, családias pálinkafőzde, pálinkafőzés rövid határidővel,
Megosztás


Vissza az előző oldalra!
Ági Pálinkafőzdéje - Magyar